Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Kaiserky

0.0
Kaiserky

Potřebné ingredience

250g žitné mouky, 150g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 5g sušeného droždí, 250ml mléka, 70g oleje, 100g bílého jogurtu, 2 lžičky lněného semínka

Postup přípravy

Suroviny necháme zpracovat v pekárně na programu těsto. Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků, a upleteme kaiserky (dělám dle návodu na MMB na pletení z jednoho dílu). Troubu si předehřejeme, necháme 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme semínky (sezam a lněné semínko). Pečení 180 stupňů/ 15 minut. První den vynikající a ráno k snídani také.
Recept jsem nikomu nezkopírovala, ale pokud jsem se trefila do něčeno co tu je, nemám problém smazat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jidav 11. 4. 2014, 20:44
určitě vyzkouším (F)
Misula29 10. 4. 2014, 8:33
V neděli ráno jsem pekla na snídani, dala jsem celé sušené droždí (7g) a povedly se, zvládla jsem i motání (Y). Bylo to něco úplně jiného než kaiserky z Albertu - snědla jsem dvě a byla jsem docela přecpaná, jsou opravdu syté. A hlavně se mi líbí, že vím, co jsem do nich dala a že jsou fakt z žitné mouky. Určitě budu péct častěji.
littlenail 17. 4. 2014, 6:51
@Misula29 Jsem ráda, že chutnají (Y)
161158 28. 2. 2014, 7:46
určitě vyzkouším a pak dám vědět, vypadají luxusně a já je mám moc ráda a Danu díky za radu na návod na pletení z jednoho kusu (Y) (Y) (Y) (clamp)
littlenail 3. 3. 2014, 14:21
@161158 Doufám, že se podaří (F), hlavně nenechat překynout, pak se potvůrky roztíkají a jsou z toho skoro placičky.
161158 3. 3. 2014, 22:14
@littlenail Danu, tak jsem vyzkoušela a povedly se a jsou moc dobré, již nebudu kupovat a budu si je péct, děkuji za receptík a doporučuji dál (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
littlenail 4. 3. 2014, 7:21
@161158 Tak to jsem moc ráda (clamp), peču je tak 3x týdně, a mezitím chleba a něco sladkého pro děti.
Bosacek 26. 2. 2014, 17:32
(zajic)
babkamt 21. 2. 2014, 20:03
Vydarené pečivo. Páči sa mi. (skolak)
aknalb6677 21. 2. 2014, 17:58
vypadají suprově :-)
littlenail 24. 2. 2014, 7:12
@aknalb6677 ... a chutnají ještě lépe ,-)
klari1 18. 2. 2014, 16:28
Perfektní, vyzkoušeno (Y)
littlenail 18. 2. 2014, 18:50
@klari1 Mám radost, že se zadařilo (clamp)
adisek 12. 2. 2014, 11:56
Jdu na ně, k nim bude domácí bylinkové máslo (Y)
littlenail 12. 2. 2014, 13:59
@adisek Také mám právě zaděláno (F)
Lucie-Anna 6. 2. 2014, 8:51
Prosím, mám jen klasické droždí - kolik je to bude g místo toho sušeného? Děkuji...
littlenail 6. 2. 2014, 13:58
@Lucie-Anna Dala bych tak 30g klasického, ale raději pracuji s tím sušeným (F)
anaba 6. 2. 2014, 8:42
Ty blaho,tak ty musím vyzkouset ještě dnes (Y)
littlenail 6. 2. 2014, 13:59
@anaba Vyzkoušejte, a dejte vědět, zda chutnají (hello)
JanaPas 5. 2. 2014, 21:20
jak to motáte ? *-)
littlenail 6. 2. 2014, 5:35
@JanaPas Inspirovala jsem se u paní Veroniky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137963&user=185055, je to snadné, vyzkoušejte.
silurido 5. 2. 2014, 21:00
Výbornééé,lepší jak kupované :-p
littlenail 6. 2. 2014, 5:37
@silurido Jsem moc ráda, že Vám chutnají |:o), já je teďka musím péct každý den (L)
P.A.V.L.A 1. 2. 2014, 8:49
(Y) (Y) (Y)
koblizek63 1. 2. 2014, 1:04
dík za recept (Y) (Y) (Y)
klikokatka 31. 1. 2014, 20:27
Tak ty teda nemají chybu, opravdu luxusní (Y) (Y) (Y)
siena 31. 1. 2014, 20:25
(Y)
monka229 31. 1. 2014, 19:10
vypadají nádherně, jen zakousnout (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie